Brusselwandeling – 18 Sep 2020


 

 

In 2020 verkennen we Molenbeek.

Zeker sinds de aanslagen in Parijs in 2015 wordt Oud-Molenbeek bijzonder ongenuanceerd getypeerd: vrijplaats voor extremisten en gangsters, terroristennest… We laten u graag een ander Molenbeek zien: hoe het dorp Molenbeek een ongekende industriële ontwikkeling kende, vanaf 1970 verlaten de productie en de arbeiders de stad. In de oude woningen van povere kwaliteit komen nieuwe migranten, velen uit Marokko. De brute metrowerken vernielen het weefsel van het oude dorp. De migranten van toen krijgen de laatste decennia het gezelschap van andere nieuwkomers en van jonge, bemiddelde stedelingen voor wie het stadscentrum toch te duur is geworden. Met sociale woningbouw, buurtwerking en de aanleg van speelpleintjes en parkjes probeert men een dichtbevolkt gebied leefbaar te houden.

Partners welkom

 

Praktisch

Contactpersoon : Patris Van den Bossche  – patris.vandenbossche@telenet.be

Prijs: € 15, Ferm-leden of partner:  € 10. Niet inbegrepen: vervoer (bus/metro), middagmaal en drank.

Inschrijven: Je betaling op rekening BE18 7343 5404 5965 bevestigt je inschrijving.  Mededeling: uitstap Brussel 2020. Informeer vooraf even of er nog plaats is via mail.

Uiterste inschrijvingsdatum: 7 september 2020

Maximum aantal deelnemers: 20

 

Vertrek: Bus 317, om 8.32u halte Kasteel, of 9u afspraak tramhalte 44, Tervuren.

Start wandeling: 10u, Metrostation Graaf van Vlaanderen

 

Einde: 13u bij restaurant  Bel Mundo. Je kan kiezen uit een dagschotel, salades, pasta of vegetarische schotel. Alle gerechten 8€ .

Extra maatregel ivm corona: Er wordt gewerkt met een audiosysteem met oortjes. De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar. Heb je geen oortjes? Laat dit dan bij je inschrijving weten.

 

Updated: 16 juli 2020 — 22:27