Uitstap Charleroi – 19 Juni 2020


 

Contactpersoon: Mia Trappeniers; 02 768 20 40;  trappeniers.mia@telenet.be

Begeleiding
: gids –  maximum 30 deelnemers

Vervoer: We rijden per bus naar Charleroi, de ‘stadssafari’ in Charleroi gebeurt          voornamelijk te voet.


Prijs
: Richtprijs exclusief lunch: 45 euro – 39 euro voor leden van Ferm
Meer info en effectieve kostprijs (afhankelijk van het aantal deelnemers) volgt later.

Inschrijving : Vooraleer over te schrijven, eerst altijd checken of er nog plaats is.

 

In 2008 werd Charleroi door De Volkskrant uitgeroepen tot lelijkste stad ter wereld. Als tegenreactie op deze verkiezing kwam kunstenaar Nicolas Buissart, een geboren ‘Carolo’ met een alternatieve stadssafari door zijn Charleroi. Zijn doel: het échte Charleroi laten zien met als 3 thema’s: beschaving, jungle en fabrieken. Een expeditie langs ongewone ‘bezienswaardigheden’ en het industriële erfgoed van Charleroi.

Nicolas van ‘Charleroi Avontuur’ toont je de onbekende mysteries van de meest interessante post-industriële regio van Europa.

Een greep uit de bezienswaardigheden waaruit Nico kan kiezen: de beklimming van een oude mijnterril vanwaarop je een panoramisch zicht hebt op de verlaten fabrieken en tientallen schoorstenen, de ‘ghost metro,’ de voormalige koeltoren van de verlaten electriciteitscentrale van Charleroi, de meest deprimerende straat van Charleroi, een bezoek aan een authentieke verlaten metaalfabriek, …

De route van deze alternatieve expeditie staat nooit volledig vast…..

Updated: 10 februari 2020 — 21:56