Uitstap naar Tongeren – 24 Apr 2020 – Geannuleerd!


 

Bezoek aan de tentoonstelling DACIA FELIX (10-11.30u), daarna lunch in Tongeren of omgeving, eventueel aangevuld met een activiteit in de namiddag

Waar: Gallo-Romeins museum, Tongeren           

Contactpersoon: Mia Trappeniers;   02 768 20 40;  trappeniers.mia@telenet.be

Begeleiding: Minder dan 10 deelnemers: bezoek met audioguide.
Vanaf 10 deelnemers: bezoek met gids – Maximum 25 deelnemers.

Vervoer:  met een aantal eigen wagens

Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers, korting voor Museum Pass-houders

 

In samenwerking met EUROPALIA organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de tentoonstelling Dacia Felix. De groots opgezette expo focust op het verre verleden van Roemenië.

106 na Christus. Alweer voegen de Romeinen een gebied toe aan hun immense Rijk. Ze noemen hun nieuwe provincie Dacia Felix. De nieuwe provincie ligt in wat vandaag Roemenië is, het oude thuisland van Daciërs en Geten. Niet alleen Romeinen, maar ook Grieken, Scythen en Kelten vonden er een thuis. Wat dreef hen naar deze regio? Hoe verliepen de contacten met de plaatselijke bevolkingsgroepen, de Daciërs en de Geten?

Bewonder de verbluffende goud- en zilverschatten van Daciërs en Geten. Ook van Romeinen, Grieken, Scythen en Kelten zijn er intrigerende voorwerpen te bewonderen. De prachtstukken op de tentoonstelling vertellen je in een sfeervol en eigentijds decor met grootse landschapsbeelden het verhaal van zes volkeren uit de klassieke oudheid.                                                                                 

Updated: 30 maart 2020 — 22:07